Бастун(куче) със скрит кинжал реплика на модел от 1850

Пловдив, гр. Пловдив 31.03.2019 578    ново купувача 33048

52 лв

  • Бастун(куче) със скрит кинжал реплика на модел от 1850
  • Бастун(куче) със скрит кинжал реплика на модел от 1850
  • Бастун(куче) със скрит кинжал реплика на модел от 1850
  • Бастун(куче) със скрит кинжал реплика на модел от 1850
  • Бастун(куче) със скрит кинжал реплика на модел от 1850

Обява от

Описание
ЗДРАВ,СТИЛЕН МЕТАЛЕН БАСТУН, НАПРАВЕН ИЗЦЯЛО ОТ СТОМАНА,ВЕЛИКОЛЕПЕН КАТО КОЛЕКЦИОНЕРСКИ ПРЕДМЕТ,ДОБЪР И КАТО БАСТУН ЗА ПОДПИРАНЕ

Великолепен (реплика) кух бастун с кинжал по традиционен британски модел. Исторически, модела бастун с куче е един от първите появили се непосредствено след Френската Революция. Конкретният модел, в частта ръкохватка е реплика на модел от средата на 19 ти век - Великобритания.
Размери - бастун, с обща дължина около 1 ярд (92 см), със стоманено конусовидно тяло с диаметри 45 мм /19 мм. Стабилен, много здрав - сам по себе си сериозно оръжие.
Ръкохватка - глава на хрътка, двуделен модел, с размери около 80 х 80 х 30 мм, изработен от сплав на цветни метали - великолепна имитация на патинирана блонзова отливка. Фин детайл, великолепно качество.
Начин на свързване на глава на бастун към конусовидна тръбна част - на винт с едра стъпка - две непълни витки; Бързо и лесно навиване и развиване, на оборот и половина за изваждане на ръкохватката. Много плътна и стегната сглобка на резбовата двоица. Великолепно прилягане на фланец към тръба, така че практически не си личи, че ръкохватката е разглобяема.
Дължина на кинжала - (острие) 380 мм, ширина 18 мм.. Острието е двуостро право, изработено от еластична стомана , доста остро, макар и декоративно. Дължина на кинжала, заедно с ръкохватката - 470 мм (колкото манхилеров щик)
От гледна точка на съвремието, бастуна, който е преди всичко колекционерски обект, съчетава в себе си възможност за реализиане на няколко функции -
1. Стабилен и удобен бастун с гумен накрайник и удобна ръкохватка, лягаща великолепно в дланта;
2. Здрава метална тръба надхвърляща по дължина обичайните четални три или четири секционни палки;
3. Наличието на двуостър нож значително по-дълъг от парадните офицерски кортици;
Независимо, че бастуна е реплика, следва да се ползва с внимание.
Нов, в опаковковка, обект на колекциониране. Не се препоръчва за неплнолетни лица.
loading...