Цитокининова паста-Хормон за издънки при орхидеи

Враца, гр. Козлодуй 15.04.2019 4377    ново купувача 30774

5 лв

  • Цитокининова паста-Хормон за издънки при орхидеи
  • Цитокининова паста-Хормон за издънки при орхидеи

Обява от

Описание
Цитокининова паста - Хормон за издънки при орхидеи
5 ml - 5 лв
Съхранява се в хладилник.
Годност 2 години.
Нанася се върху спяща пъпка на растението и след 1-2 седмици ще си проличи. С нанасянето може да се появяват бебе, издънка или цветонос(при орхидеи)

Кейки пастата е цитокининов хормон, който предизвиква растежа на възела на орхидеята, с цел възпроизвеждане.
Тя не трябва да се бърка с паста или прах, съдържащи ауксини, които се използва, за да принуди производството на корени.
В градинарството „кейка“ е растение, което се ражда безполово от орхидеите. Растението е точен клонинг на майката, понякога цъфти, докато все още е прикрепено към майката. Keiki е хавайското значение за „бебе“ или „дете“, буквално „малкият“.

На фаленопсиса кейката е малко растение, покарало от някой от възлите на ствола на орхидеята. Образуването на кейки, може да бъде предизвикано от продължително излагане на високи температури по време на заключителната фаза на растеж.
При дендробиума, кейките обикновено поникват по дължината на стълба на растението. Това се предизвиква от натрупването на хормони на растежа в този момент или чрез прилагане на кейки паста.

Ако желаете развъждането на ново растение, кейката трябва да се остави на растението майка, докато се създаде здрава коренова система с дължина най-малко 3 сантиметра и разполага с две или три листа (за Phalaenopsis) или ствол (за Dendrobium). За фалеанопсиса образуването на кейката, може да отнеме 6-12 месеца. Когато достигне определена големина, то може да внимателно да бъде отстранено с остър нож, и засадено в отделна саксия.
Присадената кейка, се очаква да цъфне за същото време за което цъфва докато е закачено към орхидеята. Някои орхидеи като Phalaenopsis pulchra често произвеждат кейки, които израстват докато все още са закачени към майка си.
loading...