Кушии на Тодоровден

София-град, гр. София 14.02.2017 72    27620

Обява от

Описание
Дата: 04.03.2017

Престой: Еднодневна

Цена: 25 лв.

1 ден 04.03.2017 София - Симитли - Крупник - Благоевград - София
Отпътуване в 7:00 часа от гр. София по маршрут : София- Симитли. Тодоровден е един от първите празници през пролетта, като всяка година се отбелязва на първата събота след Сирни Заговезни. Поверието гласи, че именно на този ден Св. Тодор забелязва, че посевите не растат, след което забива копието си и връзва коня си на него. Съблича деветте си кохужа и отива при Бога, да се помоли за лято. Поради тази причина този празник се свързва с надеждата за плодородие и хубаво време.Празничната програма се извършва в местността „Беглико” между селата Крупник и Черниче, в близост до Симитли. Кушиите, които представляват различни състезания с коне, са една основна част от празника. Те мерят своята сила и бързина в различни дисцпилни. В първата част на състезанията конете мерят своите сили в надбягвания, докато втората част е предимно силова, като тя представлява теглене на товар. Освен победителите в тези две дисциплини, награда има и за най-красивия и грациозен кон. За поредна година община Симитли предоставя на своите посетители възможността да се включат в празничната програма по случай Тодоровден. Отпътуване около обяд за Благоевград. Посещение на стария квартал Вароша, където ще имате възможността да посетите църквата „Въведение Богородично”, Къщата на Георги Измирлиев и Историческия музей. Свободно време за обяд и разходка в красивия център на града. Отпътуване за София. Пристигане в гр. София привечер.


Цената включва:

транспорт с комфортен туристически автобус;
туристическа програма в местността „Беглико” до Симитли;
туристическа програма в гр. Благоевград;
екскурзоводско обслужване;
туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.


Цената не включва:

разходи от личен характер;
застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.Отстъпки:

дете до 12 год. - минус 4 лв.


Забележки:

минимален брой туристи- 40 чов.
необходим депозит при резервация 100% от пакетната цена;
Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от едния или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160163070000031/05.11.2016 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.