Педагогика - Ю. Бабански

Плевен, гр. Белене 06.05.2020 331    използвано купувача 37048

20 лв

  • Педагогика - Ю. Бабански
  • Педагогика - Ю. Бабански
  • Педагогика - Ю. Бабански

Обява от
Клас


Описание
В книгата са разработени методологическите и теоретични основи на ефективната организация на възпитанието и обучението на учениците в училище. Важно място е отделено на въпросите за повишаване качеството на обучение и възпитани, за укрепване на връзката на училището с живота, за преодоляване на формализма при оценяване на резултатите от труда на учители и ученици. Засилено е вниманието към въпросите на идеологическата борба, към разкриване на предимствата на социалистическата педагогика пред буржоазната. На аргументирана критика са подложени буржоазните теории за обучение и възпитание.
Отделни раздели обхващат въпросите: общи основи на педагогиката, дидактиката, теория на възпитанието, управление и ръководство на училището. Книгата е предназачена не само за студенти от педагогическите институти, но и за учители, възпитатели и ръководители в областта на образованието.
Съвместно издание на издателствата Прогрес-Москва и Народна просвета-София от 1988 г, съдържа 606 стр, отчислена от библиотека, твърда подвързия.
loading...