Приключенията на Авакум Захов в три тома - Андрей Гуляшки

Плевен, гр. Белене 01.01.2017 362    използвано купувача Възможно договаряне 3289

Обява от

Описание
Първи том е издаден през 1969 г. и съдържа:
1. Случаят в Момчилово;
2. Приключение в полунощ;

Втория том е издаден през 1969 г. и съдържа:
1. През една дъждовна есен;
2. Спящата красавица;
3. Малка нощна музика;

Третият том е издаден през 1976 г. и е романът "Последното приключение на Авакум Захов"

И трите тома са с твърда подвързия с хартиена обложка. Забележките са само по хартиените обложки, леко пожълтели страници, няма разлепено, подчертавано или скъсано.

Цената е за трите тома. Продават се в комплект.

Цитат от "Случаят в Момчилово":
"Ако се изкачите върху плешивото теме на Карабаир, обраснало с папрати и диви къпини, и се обърнете на юг — вие ще видите пред себе си няколко гористи, стръмни вериги от хълмове, които постепенно се отдалечават и се снишават, докато съвсем изчезнат в безкрая на една широка и слънчева равнина. Погледате ли по̀ за дълго нататък, непременно ще забележите просека през гората, която опасва от запад към изток косматата снага на най-високия от насрещните скатове. Това е границата: земята отвъд просека е на друга държава, макар и планината да е една и съща и небето над нея да е еднакво синьо, и слънчевата равнина — ширнала се така примамливо пред очите ви — като да е само на един хвърлей камък от вас.
Над тия места се вият орли — кръжат бавно и на възбог в меката, прозрачна синевина. Под клоните на почернелите мури, сред прошарените сенки на боровете и на елите безшумно се провират сърни; плахо стъпват, сякаш имат кадифени пантофки на крачетата си, красавиците белки. Пак по тия места сноват с тревожни очи самци лопатари, а понякога, твърде рядко, ще се мерне и кафявата мечка, улисана, забързана и някак си винаги малко изплашена и тъжна. В това царство на зелената тишина най-многолюдни са сивите вълци — сами или на двойки през летните месеци, скупчени в глутници — когато по върхарите се белнат калпачетата и дантелите на първия истински зимен сняг."
loading...