Продавам Къща с механа - 220 кв.м

Смолян, с. Арда 13.03.2018 4699    113356

Обява от
Строителство
Брой етажи
Отопление
Особености
Особености
Особености
Състояние на сградата
Квадратура на двора
Квадратура на къщата
Година на строителство


Описание
1. ЗА КЪЩАТА

Построена е през 1932 г. от камъни, вар и ръчнообработени греди. Конструкцията е много здрава и стабилна. През 2007 г. е направена основна реконструкция, която дава живот на къщата за много години напред.
Къщата е на 3 етажа, като площта на първите 2 е по 80 кв. м. на всяко, а третия етаж е с 22 кв.м. Отделно, към първия етаж има изградена пристройка – 45 кв. м. с кухня, котелно и тоалетна. На първия етаж се намира обширна механа на две нива с камина. Механата е автентична и е изпълнена в традиционен стил от камъни и естествено дърво. Мебелите, масите и столовете са от бук, кестен и дъб. От механата има директна връзка към пристройката. Кухнята е обзаведена напълно.
На втория етаж са обособени три стаи, сяка със самостоятелна баня и тоалетна. Към едната стая има тераса и кухня. Стените са изградени така, че лесно могат да се правят вътрешни преразпределения според желанията на собствениците.
На третия етаж има банкетна зала с голяма маса и 12 стола, както и удобен миндер за двама души и тераса.
Къщата се продава напълно обзаведена и оборудвана. Към обзавеждането са включени и всички електроуреди и аксесоари. Всички мебели и дограма са изцяло изработени от масивен дъб, кестен и бук.
2. OТОПЛЕНИЕ
Изградена е собствена oтоплителна система (локално парно) на твърдо гориво. Във всяко помещение има радиатори. Водопроводната и канализационна инсталация са напълно нови и изпълнени със съвременни материали.
3. ЗА ДВОРА
Земята около къщата е около 350 кв. м., обградена с декоративна дървена ограда. Изграден е навес с място за барбекю и чеверме. Има място да се паркират 3- 4 автомобила.
4. ЗА СЕЛОТО
Село Арда се намира на 30 км. южно от гр. Смолян и на 4-5 км. от Гръцката граница. Очаква се да се отвори съществуващ път директно към Драма и Егейско Море. (на 80км.)
Мястото е туристическо с много красиви природни забележителности. Добре е развит селския туризъм.
Престъпността и кражбите в село Арда са непознати. Селото е много добре благоустроено и чисто. Селото се обитава целогодишно, като има църква, училище, читалище, магазини, заведения, интернет и др.
5. ДОСТЪП ДО ИМОТА
Намира се на асфалтов път в отлично състояние (до римския мост) и има прекарана вода l,токи интернет. Водата е от местен извор и е с превъзходно качество.
6. ВЪЗМОЖНОСТИ
Механата има разрешително за магазин и заведение. Разполага с около 25- 30 места и може да заработи за броени дни. Намира се на стария площад и е на едно от най- комуникативните места в селото, като автомобилното движение, което не е голямо, минава встрани.
088 857 9489
loading...