Ресиловски манастир и Сапарева баня

София-град, гр. София 11.01.2017 48    27583

15лв

  • Ресиловски манастир и Сапарева баня

Обява от

Описание
Дата: 19.03.2017

Престой: Еднодневна

Цена: 15 лв.

1 ден 19.03.2017г. София – Дупница – Сапарева баня - София
Отпътуване посока Ресиловски манастир „Покров Богородичен” в 7.30ч. Манастирът е разположен в северозападното подножие на Рила планина в близост до с.Ресилово. Сведения за духовен живот на това място датират от началото на XX век.,когато в него се е заселила подвижницата Елена известна със строгия си отшелнически живот.През 1924 г. към нея се присъединили още няколко послушнички.Живели при склона на планината в малка постройка от две стаички.
Изграждането на храма, посветен на честния покров на Божията майка започнало през 1932г. Средствата за построяването на храма са дарение от множеството благочестиви християни от различни краища на страната. Самият цар Борис III дарил немалка сума парични средства. Храмът е завършен през 1940г и тържесвено осветен от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Флавиан. В манастира се съхраняват икони на Божията
Майка, донесени от Зографския манастир , които извършват чудеса за пристъпващите с вяра към тях. Отпътуване за Сепарева баня –Древното селище Германея. Градът е известен с горещите си минерални извори. Тук се намира единствения не само в България, но и на територията на континентална Европа гейзер – фонтан с температура – 103 градуса C. При някои археологически разкопки в района на Сепарева Баня са открити паметници от тракийската древност, които свиделстват , че траките са оценили лечебните качества на бликащите минерални извори. Свободно време за обяд и разходка. Отпътуване за град Дупница. Посещение на парка в гр.Дупница.Това е най-новия и модерен парк в България, разполагащ с множество съоръжения за отдих и развлечение. През него минава река Бистрица, а над парка се намира и параклисът „Света Петка”. Отпътуване за гр. София около 16,30ч.

Цената включва:

Транспорт с комфортен автобус;
Посещение на Ресиловски манастир;
Посещение и разходка в Сапарева баня;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут;
Туристическа застраховка на ЗАД „Армеец“.


Цената не включва:

Разходи от личен характер;
Застраховка - Отмяна на пътуване - от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване, съгласно условията на ЗАД „Армеец“,София, ул. Стефан Караджа 2.Отстъпки:

Деца до 12 години - минус 4 лв.


Забележки:

Минимален брой туристи : 40 човека ;
Необходим депозит при резервация : 100% от пакетната цена;
Лица над 70 годишна възраст не подлежат на застраховка;
Деца до 18 г. пътуващи с един или без родител - нотариална заверка от единия или двамата родители;
Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията.


ТO има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора" по смисъла на чл. 97 от ЗТ, с полица № 13160153070000031/05.11.2015 на ЗАД "Алианц България" - гр. София, бул. Княз Ал. Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
Застраховка "Отмяна на пътуване" се издава само и единствено по желание на клиента в деня на сключване на договор за организирано пътуване според общите условия на ЗАД "Армеец.