Skip to Content

pazarluk.com подарък за детето

С наближаването на най-любимия празник на всяко дете, все повече родители се вманиачават в търсенето на идеи за подарък за 1 юни. Отделените средства за този подарък варират обикновено между 20 и 100 лв, и много родители се отчайват, че не могат да си позволят подаръка, който вярват че тяхното дете заслужава. Вярно е, че липсата на средства значително ограничава избора на подарък, но дори и да разполагате с много пари, замислете се дали някаква вещ (каквато и да е тя) ще бъде по-запомняща се от едно незабравимо преживяване, споделено с Вашите деца.

Истината е, че в България голяма част от хората са материалисти – затрупват децата си с тонове вещи, дрехи, играчки, и в малкото си свободно време сядат пред лаптопа, вместо да го споделят с децата си. И може би Вие в момента сте един от тези родители. Това не е упрек, а просто повод да се замислите и да обърнете малко внимание на действията си.

Огледайте се за секунда около себе си и вижте стотиците маркови дрешки, които Ви отнемат часове да ги изгладите и изискват толкова много място, за да ги съхраните. Не е ли по-добре да оставите само най-любимите дрешки на Вашето дете, а останалите да ги публикувате за продажба в категорията За бебето и детето.

Спечелените пари ще инвестирате в най-добрия подарък за Деня на детето. А тук, в нашата статия, ще откриете най-полезните идеи за подарък за 1 юни.

Ако желаете да подарите уникален подарък за 1 юни с малко средства, като също така не замърсявате природата ( тъй като всяка играчка рано или късно ще бъде изхвърлена на боклука), ето нашите идеи за подарък за 1 юни:

  1. Засадете овощно дръвче, заедно с детето си. Позволете му да участва активно в процеса, като също така може да му подарите градински инструменти, с които да поддържа растението.
  2. Направете въжена люлка в градината или ако сте истински спец (въжен мост) или къщичка на дърво! Не е толкова трудно, колкото звучи, стига да имате желание!
  3. Отново, ако живеете в къща, и имате в градина, специално за 1 юни може да изградите детски кът за Вашето дете. Тук нямаме в предвид да започнете да търсите всевъзможни градински играчки, които не са никак евтини. Може да опънете въженце между две дървета, да забиете 4 колчета в земята, и с помощта на чаршаф, който не използвате, да направите палатка за детето.
  4. Спомням си, като бях дете, си правихме истински лабиринти в градината с помощта на чаршафи. Просто трябва да имате няколко опорни точни, които да покриете с чаршафи или друг плат, и да се оформи нещо като тунел.
  5. Стари гуми от автомобила могат да бъдат използвани по няколко начина – може да направите тунел като разположите гумите една до друга в изправено положение (основата трябва да е добре закрепена или заровена в земята); може да направите градински люлки с помощта на стари автомобилни гуми – за седалката ще използвате гума със здраво омотано въже, което да формира мрежа, така че детето да седне вътре; друг начин да направите градинска люлка е да завържете единия край на въжето за дървото, а другия край – завържете за гумата.
  6. Може да използвате гумите, като ги боядисате, заедно с вашето дете, в различни цветове. Боядисването с истински бои „за големи” ще достави истинско удоволствие за Вашето дете. След като гумите са боядисани, може да ги подредите една до друга. После може да целите определена гума с топка, или да се ги използвате за упражнения.
  7. Старите автомобилни гуми могат да бъдат използвани за направата на градински „саксии” (разсадници за цветя).
  8. Вземете 4 по-дебели дъски, заковете ги здраво и запълнете вътрешното пространство с пясък – пясъчника е готов. Не купувайте специални кофички за пясъчник – може да използвате празни кутии от кисело мляко, течен шоколад, сухо мляко, т.н.
  9. Измайсторете градинска масичка, заедно с Вашето дете. Позволете му то да забие пироните или да боядиса масичката. Много е важно да му дадете възможност и то да участва в процеса. По този начин то ще бъде гордо от себе си и от собствените възможности, а тази самоувереност е изключително важна за едно подрастващо дете. Ще видите, че то дълго време ще разказва как заедно сте построили масичката.
  10. Поставете градински хамак или изработете сам такъв. Всичко, което е необходимо, са 2 дървета и няколко здрави въжета.

Надяваме се, че сме били полезни с тези нестандартни идеи за подарък за 1 юни. Те са специално предназначени за хората, живеещи в къща, с градина. В следващата ни статия, която ще публикуваме много скоро, ще откриете идеи за подаръци за деца, за родители на деца, живеещи в апартамент.

Comments are closed.