Skip to Content

Много хора се чудят защо въпреки, че имат стотици малки обяви и продават качествени продукти, липсва интерес към тях. Тук ще разкрием каква е мистерията, зад която се крие липсата на продажби при публикуването на малки обяви.

 малки обяви

Първата причина за неуспех в реалирането на успешни сделки е некачествените снимки. Нека дадем няколко примера какво имаме предвид под „некачествени снимки”. Изключително често срещан проблем при публикуването на малки обяви за недвижими имоти е използването на обикновен телефон с камера за направата на снимки за обявата. Няма как да очаквате да продадете имота, като снимките са размазани и почти нищо не се вижда на тях. Също така, може и да не вярвате, но на всяка десета – петнадесета обява за недвижим имот, се вижда на снимките простряно пране или хора, разхождащи се из апартамента/къшата. Преди да решите да публикувате малки обяви за недвижим имот, уверете се, че сте се снабдили с фотоапарат и сте разчистили цялата къща. Дори да имате простяно пране, преместете го в другата стая, преди да направите снимката. Може дори да използвате услугите на професионален фотограф, който знае как да подчертае предимствата на имота. Този малък разход ще Ви помогне да продадете имота по-бързо.

Ако ще публикувате малки обяви в Pazarluk.com за продажба на автомили, закарайте превозното средство на автомивка преди да го снимате. Потенциалният купувач би пренебрегнал Вашата обява, като види мръсни постелки или пластмасови чаши от кафе на снимката. Правилен извод би бил, че щом неподдържате интериора на Вашия автомобил, то най-вероятно не полагате достатъчно грижи и за останалата част от превозното средство.

Малки обяви – една стъпка по-близо до успешните продажби

Втората причина за липсата на интерес към Вашия продукт е прекалено високата цена, която сте написали в обявата. Бъдете реалисти – предлагането на вещи от ежедневието е огромно, и освен, ако не предлагате някакъв уникат или колекционерска вещ, няма смисъл да пишете прекалено висока цена. Направете малко проучване и вижте каква е стандартната цена за продукт, като Вашия. След като разберете каква е, напишете в обявата си или тази средностатистическа цена, или по-ниска от нея, за да продадете излишната вещ по-бързо. Понякога потребителите на сайтове за малки обяви предлагат използвани вещи на цени, по-високи от тези на нов продукт. Ако сте купили мобилен телефон през 2011 година за 250 лв, дори и да не е ползван, не може да му търсите цена 200 лeвa. Реално за толкова стар телефон може да искате максимум 50 лв и дори тогава не е сигурно, че ще успеете да го продадете.

Третата причина, която се отнася особено за малки обяви в категорията „Мода” наPazarluk.com, включваща дрехи и обувки, е публикуването на ниско качествени продукти, които са в лошо състояние. Ако имате дрехи и обувки, които няма да носите повече, не ги публикувайте като малки обяви, освен ако не са в отлично състояние. Наскоро ми направи впечатление за публикувана обява на детски пантофки, с цена 7 лeвa. До тук ще се запитате какво лошо има в тази обява. Ето го отговорът – на едната пантофка имаше огромна дупка, която правеше обувките напълно неизпозваеми. Тези пантофки би трябвало вече да са на боклука, а не да имат цена 7 лeвa.

В противовес на казаното, ако продавате качествени маркови дрехи, убедете се че сте снимали етикета на продукта. Също така може да използвате специална програма за комбинирани на няколко снимки в една, която да използвате като заглавна. Програмите от този тип са лесни за инсталирани и още по-лесни за използване, така че не се колебайте нито за миг дали да ги изпробвате.

Надяваме се, че сме Ви били полезни с нашите съвети за по-успешни малки обяви в Pazarluk.com.

Comments are closed.