Skip to Content

Тук ще разясним темата нереални обяви, или по-точно нереален брой обяви в сайтовете. Напоследък се превърна в тенденция, всеки сайт да доказва колко много обяви има. Дори сайтове, за които не сте и чували. Ще Ви дам пример с един сайт, който следя редовно, но и той напоследък се опитва да подведе своите потребители с нереални обяви. Сайтът е български и е свързан с публикуването на проекти. Тъй като го посещавам от няколко години, съм напълно наясно че по едно и също време никога не е имало повече от 15 обяви общо в сайта. Няма да споменавам името на сайта, за да не се счете за реклама или антиреклама, но към момента в този сайт е публикувано на заглавната страница, че има над 2000 обяви. Виждайки, че това е очевидна лъжа се замислих защо се получава това недоразумение и потърсих повече информация онлайн. В този конкретен случай, този брой обяви, а именно 2000, са общия брой обяви, публикувани в сайта, от както той съществува. В никакъв случай не означава, че в момента в този сайт има публикувани над 2000 активни актуални обяви.

нереални обяви

Някои сайтове за безплатни обяви прибягват до същата тактика. Отново без да споменаваме имена, ще дадем пример. Сайт за безплатни обяви, за който нямах и бегла представа, твърдеше че има публикувани над 10 000 обяви. Най-малкото това ми звучеше нереалистично. Реших да го проверя по-задълбочено и се оказа, че това са обявите, които са публикувани в сайта общо през годините. Като влезеш в определена категория в този сайт за безплатни обяви, още на втората или третата страница от категорията се натъкваш на обяви от 2013 години, т.е. този сайт е напълно неизползваем.

Фактът, който ме озадачи най-много, е че има сайтове за безплатни обяви, които прекрачват дори тази граница. Примерно, в сайт с 30 000 обяви в действителност има не повече от 5000 обяви. Броят на обявите е публикуван на заглавната страница, за да привлича потенциалните бъдещи потребители. Тези 5000 обяви също са общия брой обяви, публикувани в сайта. А разликата между 5000 и 30 000 нереални обяви се дължи на факта, че броячът на обявите им е настроен да започва от цифрата 25 000.

Тук е мястото да Ви информираме, че в най-бързо развиващият се сайт за безплатни обяви без лимити Pazarluk.com всички обяви са реални. Числото, което виждате на екрана, означава реален брой актуални обяви в сайта. Обявите в сайта са активни в продължение на конкретен период от време, който към момента е 1 година. Целта на нашия екип е да предостави реална и достоверна информация на своите потребители.

2 Responses to “Нереални Обяви или Как се Опитват да ни Излъжат”

  1. 29.11.2016

    Катерина says:

    Напълно съм съгласна с вас.Аз вече се уверих от малко натрупаният опит в други сайтове.Въпреки,че в едно в условията беше заложено,че ще трият изтекли обяви-не го правиха.Направих си труда да им пиша.Ни вопъл,ни стон.Обявата,която беше изтекла се появяваше като ном.1 в първата страница на Гугъл,а от моята нищо,въпреки,че за въпросният продукт бях единственият продавач.Просто си затворих обявите за този сайт.И кой спечели в този случай??Пак аз,но от друг коректен сайт.Успях да излезна на челните позиции с реалната си обява.Вие сте след тях,но за мен си е радост и гордост,че успях.И един въпрос,ако нямате против.Би било добре да имате бутон за архивиране.Ето на мен една от стоките ми е на привършване,докато направя ново зареждане щях да я архивирам.Знаете от опит предполагам,че при всяка нова обява се иска време докато влезе в директорията на Гугъл..Успех..

  2. 30.11.2016

    Деница says:

    И аз мога да потвърдя категорично, че тази практика с нереалните обяви наистина съществува и то – масово. Благодарна съм, че открих Вашия сайт, който има реални обяви и безплатно промотиране! 6+++