Skip to Content

Несъмнено домашният любимец е най-добрият приятел на човека. След труден ден, собствениците на кучета съвсем буквално чувстват любовта. Ето защо все повече хора търсят обяви животни в pazarluk.com. В действителност, в продължение на почти 25 години изследвания показват, че да живееш с домашен любимец има редица ползи за здравето. Домашните любимци помагат за намаляване на кръвното налягане, а също така намаляват и чувството за тревожност. Те стимулират нашия имунитет.pazarluk.com обяви животни

Обяви животни – домашните любимци и децата

Старото разбиране е било, че ако в семейството ви има домашен любимец, децата ще са по-склонни да станат алергични към домашния любимец. И ако Вие самият идвате от семейство, предразположено към алергии, трябва да избягвате домашните любимци. Въпреки това, все по-голям брой проучвания сочат, че децата, които растат в дом с „окосмени животни“ – независимо дали домашния любимец е котка или куче, или в една ферма и са изложени на големи животни – ще имат по-малък риск от алергии и астма. Ето затова подходящият домашен любимец в категорията обяви животни в pazarluk.com, не само ще бъде добър приятел в игрите за Вашето дете, но също ще го направи и по-здраво.

В последното си проучване, Герн анализира кръвта на бебетата веднага след раждането и година по-късно. Той търси доказателства за алергична реакция, промени в  имунитета, и за реакции към бактерии в околната среда.

Ако децата са живели с куче, те ще са по-малко склонни да покажат доказателства за домашни алергии – 19% срещу 33%. Също така е по-малко вероятно да имат екземи. В допълнение, те са имали по-високи нива на някои химикали в имунната система – в знак на силна активиране на имунната система.

Също така, ако сте срамежливи и изпитвате трудности в заговарянето на отсрещния пол, едно куче от категорията обяви животни в pazarluk.com със сигурност ще „разчупи” обстановката. Хората питат за породата, наблюдават как кучето си играе. Понякога разговорът остава на „нивото куче”,  понякога се превръща в истински социален обмен.

Друга полза от това да имаш домашен любимец, е че ще се чувстваш по-щастлив и по-малко самотен в трудните моменти. Собственици на кучета страдат рядко от депресии.

Comments are closed.