Skip to Content

Поради редица причини, един ден ще се наложи да обявиш стария си автомобил за продан. Публикувайки една или няколко обяви коли в категория „Автомобили и авточасти” в Pazarluk.com ще бъдеш една крачка по-близо до успешната сделка. Но истинския въпрос, на който ще ти дадем отговор, е как да продадеш автомобила си възможно най-бързо. Някои хора решават да жертват малко пари в замяна на бърза продажба, но ти ще преценищ дали си готов на този компромис.

 обяви коли pazarluk.com

1. Създай си график. Не може да очакваш да продадеш колата си, дори и публикувана вобяви коли, ако не можеш да я покажеш на потенциалния купувач. Бъдете на разположение на хората да видят колата, и ако не винаги може да го направите, помолете приятел или член на семейството да Ви замести.

2. Определете цена. Сравнете колата си с други автомобили със същите характеристики, марка, модел и състояние на територията на страната. Определете точна цена, но все пак имайте в предвид, че голяма част от хората, които ще дойдат да я видят, ще се опитат да смъкнат цената. Ако искате 4000 лв за Вашата кола, може да пишете в обявата в обяви коли в Pazarluk.com цена 4500 лв. Така ще можете да лавирате. Купувачът ще се почувства по-добре, като знае че сте му намалили цената с 500 лв, а и Вие ще сте доволен, като знаете че сте взели, колкото сте искали.

3. Подгответе колата за продажба. Преди да публикувате обявата, закарайте колата на автомивка, за да бъде приведена в максимално добър външен вид. Направете качествени снимки, както на външната част на колата, така и на интериора. Разгледайте обяви коли в Pazarluk.com, за да „откраднете” малко идеи за най-подходящ начин на заснемане на автомобила.

4.  Бъдете гъвкави и креативни. Може да приемете купувачът да изплати колата на вноски, а не на веднъж, ако Вашата ситуация го позволява. Имайте предвид, че в голяма част от случаите изплащането на вноски може да се окаже проблем. Все пак не познавате купувача и не знаете дали ще бъде коректен. Не се обиждайте, когато някой неминуемо предложи смешно ниска оферта.

5. Опитайте с дилър. Търговците на употребявани автомобили знаят как да изтъкнат предимствата на Вашия автомобил, така че може да продадете автомобила си чрез автокъща. Помнете, че това не е гаранция, че ще продадете атомобила си по-бързо.

Comments are closed.